Velen dopen hem tot patserwagen, maar als één van de bestverkochte auto’s wereldwijd biedt de Volkswagen Golf zo veel meer dan dat. Zowel de hatchback, de stationwagen, de cabriolet en de SUV krijgen het Golf-etiket opgekleefd. In de jaren ‘30 veroverde Volkswagen de markt, zodat iedere burger zich klasse op vier wielen kon aanschaffen. Verscheidenheid is hun handelsmerk. De fabrikant toont zich fan van sporten met een club, want naast de Golf prijkt ook de Polo in hun toonzaal. Wie herinnert zich nog de dagen dat de Kever alle straten opkleurde? Laat het duidelijk wezen, met Volkswagen is Duitse duurzaamheid verzekerd. Maar wie verzekert je Volkswagen? Yago natuurlijk!
Maak gauw een simulatie voor je autoverzekering, of lees hieronder waar je best rekening mee houdt.
Jouw premie zal niet dezelfde zijn als die van je buren, je vrienden of je partner. En dat is volstrekt normaal. Iedere verzekeringsmaatschappij gebruikt haar eigen formule om je premie te berekenen. Onderstaande factoren tonen de voornaamste richtlijn waar je verzekeringspremie van afhangt:
Daarnaast speelt je budget een dominante rol. Niet iedere autowaarborg biedt dezelfde bescherming. Ga na welke dekking jij belangrijk vindt en hoeveel je daaraan wilt spenderen. In de volgende alinea vind je een lijst die de mogelijke waarborgen voor je autoverzekering opsomt. Heb je al een keuze gemaakt?
Sluit je een autoverzekering af, dan heb je meestal keuze uit een vijftal waarborgen. Stuk voor stuk beschermen ze je tegen bepaalde risico’s. Houdt er rekening mee dat een waarborg verplicht kan zijn.
Deze waarborg komt tussen voor alle schade die je aan derden berokkent. De Belgische wetgeving verplicht de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering. Zo krijgen slachtoffers na een ongeval altijd de vergoeding waar ze recht op hebben. De BA is de enige verplichte autoverzekering in België.
Als je jouw eigen materiële schade ook graag verzekerd ziet, neem je best een omniumverzekering bovenop je BA. Doorgaans zijn daarbij twee opties gangbaar: enerzijds de kleine of mini-omnium die alle materiële schade dekt die anderen toebrengen aan jouw voertuig, anderzijds de grote of full-omnium die de ook de schade aan je auto dekt waarvoor je zelf verantwoordelijk bent. Onder de full-optie valt ook de schade wanneer jij in fout een ongeluk veroorzaakt.
Volgt er na een ongeluk gerechtelijke onenigheid, dan heb je met de rechtsbijstand recht op juridische ondersteuning. Dat gaat van een geschil over aansprakelijkheid, tot een minnelijke schikking of louter de gerechtskosten.
Naast een verzekerde auto, wil je misschien ook de lichamelijke schade van de bestuurder waarborgen. Overweeg dan de bestuurdersverzekering, daarmee krijg je de zorgkosten als gevolg van het ongeval terugbetaald.
Als je geholpen wilt worden wanneer je in panne staat, dan is de pechbijstand nooit een slecht idee.
Volkswagen ontstond in 1937, naar een idee van ingenieurs Ferdinand Porsche en Josef Ganz. Volgens hen had de middenklasse een auto nodig: betaalbaar, driepersoons en met een snelheid van 100km/u. Zo werd de Volkswagen geboren. In 1940 rolde de eerste auto van de band in Wolfsburg. Sindsdien is Volkswagen steevast één van de populairste automerken van Europa. In 2019 was hun Golf het meest verkochte model dat door België ronkte.
Je rijdt rond met Duitse klasse, maar verzekeren doe je je best met Belgische kwaliteit. En wie levert die nu beter dan Yago? In samenwerking met Actel (P&V Verzekeringen) biedt Volkswagen zelf verzekeringen aan. Dat is een manier om die dierbare Golf te verzekeren, maar dan loop je heel wat financieel voordeel mis. Bij Yago ontvang je met één simulatie een offerte van al onze partners. Als we je overtuigen om meerdere verzekeringen bij ons af te sluiten, dan krijg je behoorlijke korting. Durf jij een poging te wagen? Dan kan je starten met onze simulatie in te vullen. Zo ervaar je zelf de wonderen van een digitale makelaar!
Onder toezicht van Tanguy Bocquet, erkend verzekeringsmakelaar bij FSMA