Heb je juist een nieuwe fiets gekocht? Wil je jouw tweewieler veilig gebruiken ondanks de toenemende fietsdiefstallen? Het ideale middel om je fiets veilig te gebruiken is een fietsverzekering die bij je behoeften past. Op welk type motor je ook rijdt, de verzekeringsmakelaars van Yago kunnen je helpen de meest geschikte verzekering te vinden.
Dankzij onze fietsverzekering vergelijker, kan Yago ex Seraphin je helpen de perfecte verzekering te vinden in enkele klikken. Yago ex Seraphin voorziet een verzekering op maat of je nu een stadfiets, een mountainbike, een elektrische fiets of een andere fiets zoals een tandem of een éénwieler hebt.
Hier zijn een paar vragen die je moet stellen om de juiste fietsverzekering voor jouw behoeften te vinden:
Zo kan je dus de prijzen van fietsverzekeringen van verschillende verzekeringsmaatschappij gemakkelijk vergelijken.
Goed om te weten: we werken ook samen met Axa.
Bij Yago ex Seraphin geven we je de keuze tussen 3 verschillende dekkingen voor je fietsverzekering. Je keuze zal afhangen van de leeftijd en de waarde van de fiets. Want hoe duurder de fiets, hoe beter deze verzekerd zal moeten worden.
Wat is de diefstalverzekering voor een fiets?
Deze verzekering zorgt ervoor dat je gedekt bent als je fiets gestolen wordt. Dankzij jouw diefstalverzekering fiets word je vergoed en zal je een nieuwe fiets kunnen aanschaffen van een gelijke waarde. Meestal heeft een diefstalverzekering voor een fiets geen vrijstelling. Controleer dit zeker met je verzekeringsmakelaar Yago ex Seraphin want de verzekeringsmaatschappijen die fietsen verzekeren bieden niet allemaal dezelfde verzekeringscontracten. Bijvoorbeeld, je mag de verzekering 'diefstal' niet verwarren met de verzekering 'defect en diefstal'.
Wat houdt de omnium fietsverzekering in?
De omnium fietsverzekering dekt je in geval van:
Je geniet van een 24/24 - 7/7 dienst in heel België en soms zelfs in andere landen van Europa. Heb je pech of een ongeval? Je verzekeraar komt je te hulp om je fiets te laten repareren en je terug te brengen naar jouw woonplaats als het defect onherstelbaar is.
Wat is de integrale fietsverzekering?
De integrale fietsverzekering zorgt er niet enkel voor dat je gedekt bent in geval van diefstal en materiële schade. Ze geeft je ook recht op een persoonlijke lichamelijke schade. Als je valt of je hebt een ongeval met de fiets, zal niet enkel je fiets gedekt zijn maar ook jij! De lichamelijke schade als gevolg van je val zal dus door de verzekeringsmaatschappij betaald worden.
Om zeker te zijn dat je fietsverzekering je goed beschermt is het belangrijk:
Andere uitsluitingen worden aangegeven in het verzekeringscontract in verband met de offerte die je zal kiezen eenmaal je een simulatie voor je fietsverzekering hebt gemaakt.
Meer en meer Belgen doen hun dagelijkse trajecten met een elektrische fiets. Als dit bij jou het geval is, let dan op en informeer je goed over het model van jouw fiets om je de juiste verzekering te kiezen.
Als je fiets minder dan 25km/uur rijdt en deze niet kan rijden zonder te trappen, is geen enkele verzekering nodig. Je familiale BA zal je dekken in het geval dat je schade aan derden veroorzaakt.
Als je elektrische fiets meer dan 25km/uuur rijdt en/of als je kan rijden zonder zelf te trappen, moet je naast de klassieke fietsverzekeringen, een BA fietsverzekering afsluiten.
De fietsverzekering kan een tal van situaties en schade dekken afhankelijk van het contract dat je kiest. In het algemeen kan een fietsverzekering tussenkomen in geval van:
De prijs van een fietsverzekering hangt af van verschillende factoren:
De meeste verzekeringsmaatschappijen bieden volledige fietsverzekeringen aan, die de diefstal maar ook de materiële en lichamelijk schade dekken na een val. Echter is het vaak mogelijk enkel een diefstalverzekering af te sluiten voor de fiets als je geen andere beschermingen nodig hebt. Let op, je fiets is zelden gedekt voor diefstal 'snachts als ze in de straat staat. Daartegenover zal ze gedekt zijn voor diefstal uit je garage.
Het is een verplicht een burgerlijke aansprakelijkheid af te sluiten als je fiets sneller kan rijden dan 25km/u om de veroorzaakte schade aan derden te dekken. Daarnaast kan je nog de klassieke waarborgen afsluiten (diefstal en omnium).
Er zijn ook twee andere verzekeringen aanbevolen om je elektrische fiets te beschermen: