Yago
My Yago

Cyberbeveiliging voor bedrijven. Eindelijk eenvoudig.

  • Bescherm uw bedrijf en uw gegevens
  • Verzeker uw bedrijf tegen de risico's van cyberaanvallen
  • Profiteer van een voordelig tarief voor uw cyberbescherming
97%
van onze klanten beveelt Yago aan in 2023

Cybercriminaliteit in België in 4 cijfers

Volgens het Hiscox-rapport 2021 over cyberrisico's


Deze cijfers onderstrepenhet belang van een goede cyberverzekeringvoor uw bedrijf.
58 400
In 2022 registreerde de Belgische federale politie meer dan 58.400 gevallen van cybercriminaliteit.
1/6
Een op de zes bedrijven heeft bijna faillissement moeten aanvragen na een aanval zoals phishing, ransomware, denial-of-service-aanvallen en sociale-engineering-aanvallen.
70%
Meer dan 70% van de waarde van een bedrijf zit in zijn immateriële activa (merk, patent). Het is dan ook des te belangrijker om uw bedrijf en uw immateriële activa te verzekeren met een cyberverzekering.
Yago
Dé oplossing voor jouw bedrijf
De makelaar aan uw zijde, 100% digitaal en persoonlijk.

Klant worden bij Yago, zo gemakkelijk is het

Alles is in orde! Ons juridisch team zorgt voor u en verdedigt uw dossier bij de verzekeringsmaatschappijen.
Het is niet voor niets datmeer dan 600 bedrijven al overtuigd zijn!
Yago
Dé oplossing voor jouw bedrijf
Een makelaar aan je zijde, die altijd beschikbaar is. Een eenvoudig platform voor al je contracten en schadeclaims. Steeds met persoonlijk juridisch advies.
1
Ontmoet
Maak kennis met je Yago adviseur om je situatie te bespreken en te kijken hoe Yago je kan helpen. Wij overlopen al je verzekeringscontracten.
2
Gepersonaliseerde offerte
Yago stelt een persoonlijke offerte voor je op. Je adviseur legt alles uit en beantwoordt al je vragen.
3
Handtekening
We zeggen je lopende contracten op, en je bent klaar om Yago klant te worden. Je krijgt voortdurende ondersteuning en toegang tot je eigen digitale klantenruimte.
4
Gemoedsrust verzekerd
Jij kan focussen op je onderneming, en Yago beheert al je verzekeringszaken. Je adviseur evalueert regelmatig je verzekeringsbehoeften.

Alles over cyberverzekering

Antwoorden op al uw vragen

Gemiddelde leestijd : 4 tot 6 minuten

Cyberaanvallen, fraudepogingen of datalekken komen steeds vaker voor. Om te voorkomen dat u uw gegevens verliest, kies voor veiligheid en bescherm uzelf met onze cyberverzekeringen.

Wat is cyberbeveiliging in een bedrijf ?

📌 De term cyberbeveiliging verwijst naar de bescherming van IT-bronnen tegen kwaadaardige aanvallen. Het doel van deze praktijk is om uw bedrijf en uw werknemers te beschermen tegen cybercriminelen.

Het gaat met name om het beschermen van computers, servers, mobiele apparaten, netwerken en gegevens tegen aanvallen.

⚠️ Cyberbeveiliging wordt steeds belangrijker voor bedrijven, omdat de aanvallen de afgelopen jaren zijn toegenomen. Alleen al in België zijn er nu gemiddeld 1.090 cyberaanvallen per week (La Libre, 07/2024).

Het risico is des te groter omdat steeds meer bedrijven papierloos gaan werken. De gevoelige gegevens van bedrijven zijn nu voornamelijk online en dus kwetsbaarder voor cyberaanvallen.

Hackers maken gebruik van soms falende IT-systemen, maar ook van de nalatigheid van werknemers die niet voldoende op de hoogte zijn van het onderwerp. 80% van de inbreuken zijn het gevolg van menselijke fouten, zoals het klikken op een kwaadaardige link.

Vergis u niet, cyberaanvallen treffen niet alleen grote bedrijven. Kleine en middelgrote ondernemingen, evenals openbare instellingen, zijn vaak gemakkelijke doelwitten omdat ze kwetsbaarder zijn. Ze hebben namelijk niet altijd de middelen om hun gegevens te beschermen.

Voorbeeld : In 2023 werden de IT-servers van een Brussels ziekenhuis het slachtoffer van een cyberaanval. Openbare ziekenhuizen zijn regelmatig het doelwit van aanvallen omdat hun IT-gegevens niet goed beschermd zijn, door een gebrek aan middelen. De hackers kregen toegang tot de dossiers van alle patiënten: namen, adressen, telefoonnummers, mutualiteitsnummers, enz. Zonder bescherming of verzekering om hen te helpen in deze situatie te reageren, moest het personeel tijdelijk terugkeren naar papieren communicatie. Waar mogelijk werden patiënten doorverwezen naar andere ziekenhuizen om het betreffende ziekenhuis niet te overbelasten in deze moeilijke situatie.


Hoe bescherm je jezelf tegen cyberaanvallen ?

Om verzekerd te kunnen zijn in geval van schade met een cyberverzekering, zijn preventieve maatregelen verplicht. Deze maatregelen helpen u ook om de gegevens van uw bedrijf dagelijks te beschermen en misschien zelfs aanvallen te voorkomen. De verplichte maatregelen variëren van de ene maatschappij tot de andere, maar hier zijn de meest voorkomende :

  • Wekelijkse back-ups van uw gegevens uitvoeren ;

  • Zorgen voor toegang tot het IT-systeem met een sterke inlognaam en wachtwoord ;

  • Antivirus- en firewallprogramma's installeren die automatisch worden bijgewerkt ;

  • De wettelijke maatregelen met betrekking tot gegevensbescherming naleven.

En om nog beter voorbereid te zijn, kunt u :

  • Een twee-stapsverificatie instellen voor belangrijke procedures: een wachtwoord en het verzenden van een sms naar uw smartphone ;

  • Een beroep doen op gespecialiseerde bedrijven in cybersecurity die u alle sleutels geven om uw netwerk te beschermen.


Wat dekt de cyberverzekering ?

De gedekte risico's

💻 Schade aan gegevens en programma's
Hulp om de kosten van het herstellen van gegevens of de aanschaf van software te dekken.
📁 Schending van de bescherming van persoonsgegevens en melding
Interventie in geval van schending van de GDPR-gegevensbescherming en dekking van de kosten.
🪢 IT-aanval of fraude
De verzekering biedt financiële compensatie om de verliezen te dekken.
🚨 Meest voorkomende cyberaanvallen: phishing, ransomware of DDoS-aanvallen
De verzekering biedt bescherming tegen deze aanvallen en schakelt tegenhackers in om de hack ongedaan te maken.

De meest voorkomende uitsluitingen

In de volgende situaties wordt de cyberaanval of het IT-probleem niet gedekt of opgelost door de verzekering :

  • In geval van nalatigheid binnen het bedrijf: afwezigheid van preventieve maatregelen, gebrek aan updates, deactivering en niet-activering van antivirus en/of firewalls, enz. ;

  • In geval van een aanval geïnitieerd door een medewerker of een niet-gedekte onderaannemer ;

  • In geval van een aanval die de reputatie van het bedrijf schaadt (dat wil zeggen zijn imago of populariteit) ;

  • In geval van een elektrische of mechanische storing van infrastructuren die u niet kunt controleren.

Enkele voorbeelden van cyberaanvallen

🪝 De term phishing is een frauduleuze techniek bedoeld om een persoon online te misleiden om persoonlijke gegevens te verstrekken, door zich voor te doen als een betrouwbare derde partij.

Voorbeeld : U ontvangt een e-mail van een pakketbezorgbedrijf waarin u wordt geïnformeerd dat uw pakket niet kan worden geleverd voordat u extra kosten betaalt.

💰 Ransomware zijn kwaadaardige softwareprogramma's die de toegang tot bestanden of apparaten blokkeren en losgeld eisen om de toegang aan het slachtoffer terug te geven.

Voorbeeld : CryptoLocker, een van de eerste ransomware-groepen, veroorzaakte in 2013 meer dan een miljoen infecties. Het losgeld was laag (tussen 100 USD en 300 USD) en werd van de slachtoffers geëist in digitale valuta.

🔔 Een DDoS-aanval (Distributed Denial of Service-aanval) is gericht op het onbereikbaar maken van een server door het aantal verzoeken om gegevens te vermenigvuldigen, waardoor de werking van de dienst wordt verstoord en geld wordt afgeperst in ruil voor het herstel ervan.

Voorbeeld : In september 2017 ondergingen de diensten van Google de grootste DDoS-aanval die ooit is geregistreerd. De aanval bereikte een gegevensoverdrachtsnelheid van 2,54 terabit per seconde. Met die snelheid zou u een film in hoge definitie in slechts enkele seconden kunnen downloaden !


Hoeveel kost een cyberverzekering ?

De prijs van een cyberbeveiligingsverzekering hangt af van uw activiteit, de grootte van uw bedrijf en de dekking die u kiest. Over het algemeen biedt Yago dekkingen met plafonds tussen 250.000€ en 2.000.000€ per schadegeval voor een KMO.

Om zeker te zijn dat u de juiste dekking kiest die aan uw behoeften voldoet, vertrouw op Yago voor uw cyberverzekering :

Wat te doen in geval van een cyberaanval ?

1️⃣ Neem contact op met Yago

Het eerste wat u moet doen als u slachtoffer bent van een cyberaanval, is contact opnemen met uw makelaar om u te helpen met de stappen die u moet ondernemen.

✅ Bij Yago vereenvoudigen we het beheer van uw verzekeringspolissen en bieden we u snelle service in geval van schade !

✅ We hebben een team van experts en een toegewijde adviseur per klant, die uw dossier kent en uw vragen binnen 8 werkuren beantwoordt.

✅ En dankzij uw My Yago-ruimte kunt u uw contracten online raadplegen en wijzigen, evenals uw schadegevallen in real-time volgen.

2️⃣ Meld het incident en wijzig uw wachtwoorden

Er zijn nog andere maatregelen die u onmiddellijk moet nemen om de schade van een cyberaanval te beperken :

  • Breng uw bank op de hoogte als uw bankgegevens in gevaar zijn gebracht ;

  • Wijzig uw wachtwoorden en PIN-codes om zoveel mogelijk toegang te blokkeren ;

  • Meld het incident op de website van het Cyber Emergency Response Team ;

  • Stuur verdachte berichten door naar het CCB (e-mailadres: [email protected]).

Wilt u een cyberverzekering afsluiten voor uw bedrijf ? Het begint hier 👇

Publicatiedatum : 27/08/2024

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
FSMA erkend
Cofounder & co-CEO

Tanguy hielp bij de oprichting van Yago in 2015 en leidt nu de product- en after sales teams. Tanguy is een FSMA-erkende makelaar en volgt elk jaar meer dan 20 uur FSMA-erkende training; hij coacht en traint ook onze teams. Hij is ook regelmatig te gast bij podcasts en tv-programma's om verzekeringen uit te leggen aan het grote publiek.

Meer dan 600 bedrijven vertrouwen ons

97% van onze klanten beval Yago aan in 2023

Jérome, Chef d'entreprise de
textiles à Ixelles

23 april 2024
Ik heb voor Yago gekozen vanwege hun reactievermogen en professionaliteit. De duidelijkheid in de antwoorden van uw team wordt zeer gewaardeerd.

Elise,Chef d'entreprise
à Etterbeek

17 maart 2024
Met Yago als verzekeringsmakelaar voor mijn bedrijf waardeer ik de beschikbaarheid, snelheid en efficiëntie van de adviseurs.

Désiré, Co-founder d'une
start-up à Saint-Gilles

8 april 2024
Yago ondersteunt mijn bedrijf zelfs in moeilijke tijden. Ik waardeer vooral de digitalisering van de service en de helderheid van de communicatie.

Marie-Christine, Directrice
franchisée d'un supermarché

20 oktober 2023
Ik ben zeer tevreden over de reactietijd van uw team. Yago heeft de winkel bezocht en aangegeven dat wij niet voldoende verzekerd waren voor onze goederen.

Bertrand, Entreprise de rénovation
du bâtiment à Namur

12 januari 2024
Wat ik waardeer bij Yago is de duidelijkheid van elke communicatie! Dankzij dit hebben we een autoverzekering gevonden die 15% goedkoper is voor ons wagenpark.